
Clafoutis
Op zoek naar een lekker en makkelijk recept zonder suiker? Maak dan dit recept van clafoutis. Clafoutis is een Frans gebakje dat gemaakt wordt van o.a. eieren en van origine kersen. Ik heb dit gerecht in een gezond jasje gestoken door de koolhydraten te verlagen. Ik heb in plaats van de suiker een klein beetje zoetstof toegevoegd, de kersen vervangen door bosbessen en ik heb gekozen voor amandelmeel. Hierdoor past dit gerecht binnen een koolhydraat arm, energiebeperkt, lactosevrij en glutenrij dieet. Houd je niet van bosbessen dan kun je ook aardbeien of frambozen gebruiken. Deze fruitsoorten zitten ook wat lager in de koolhydraten vergeleken met de kersen.
Bereidingstijd 10 minuten, 30 minuten wachten
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 240 ml kokosmelk
- 15 g zoetstof (Stevia)
- 100 g amandelmeel
- Klein scheutje vanille extract
- Snufje zout
- Boter of kokosolie om in te vetten
- 250 g bosbessen of rood fruit (mag ook diepvriesfruit)
- Gemalen kokos en/of amandelschaafsel
Voor circa 5 crackers
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Vet een lage quichevorm van circa 28 cm in met de boter of kokosolie.
- Meng de eieren, kokosmelk, zoetstof, amandelmeel, vanille extract en het zout met elkaar en roer alles met een garde goed door elkaar.
- Giet het beslag in de ingevette quichevorm en verdeel het fruit erover. Diepvriesfruit kan gewoon in bevroren toestand in het beslag.
- Bak de clafoutis voor circa 30 minuten of tot de bovenkant lichtbruin kleurt en de taart gaar is. Controleer de gaarheid met een houten prikker, die moet er schoon uitkomen. Laat 5 minuten rusten in de vorm. Stort vervolgens op een rooster en laat afkoelen.
- Bestrooi vlak voor het serveren met kokos snippers en/of amandelschaafsel.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply