Visstoof met pompoen

Op zoek naar een lekker stoofgerecht met vis? Maak dan dit gerecht van visstoof met pompoen. Dit gerecht is een heerlijk gerecht tijdens de wat koudere dagen. Serveer de stoof met een beetje zilvervliesrijst. Eet je koolhydraatarm? Dan kun je heel eenvoudig kiezen voor wat opgebakken bloemkoolrijst. Dit recept past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en lactosevrij dieet. 

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g pompoenstukjes of 1 hele flespompoen
  • 2 el garam masala of 1 potje milde harissa
  • 400 g bruine linzen uit blik
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 groente bouillon blokje
  • 250 g kabeljauw filet
  • 10 g verse platte peterselie
  • Peper en evt. zout

Voor 4 personen 

  1. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui voor circa 1 minuut op hoog vuur. Voeg de pompoen en garam masala of de milde harissa toe en bak voor circa 2 minuten mee.
  2. Voeg dan het bouillonblokje en de tomatenblokjes toe. Indien de pompoen niet helemaal onder water staat voeg een scheut water toe en laat op zachtjes vuur doorkoken tot de pompoen gaar is. De pompoen is gaar als je er gemakkelijk een scherp (aardappel)mesje doorheen kunt steken.
  3. Spoel ondertussen de linzen in een vergiet af en laat uitlekken. Voeg de linzen toe aan de pompoen. Laat met de deksel op de pan voor circa 12 minuten op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig.
  4. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm en voeg dit op het laat toe aan de stoof. Laat voor circa 2 minuten mee sudderen tot de vis gaar is.
  5. Snijd tot slot de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie.

Smakelijk eten!

Leave a reply