Chocolade courgettebrood

Chocolade courgettebrood

Op zoek naar een lekker verantwoord tussendoortje? Dit recept past binnen een energiebeperkt en FODMAP arm dieet. Courgette is beperkt low FODMAP tot 67 gram per portie. Zolang je niet in 1x 1/3 van het hele courgettebrood. opeet, blijf je ruim onder de hoeveelheid. voor alle FODMAP’ers, je kunt dus prima 1 of 2 plakjes courgettebrood per keer eten. Als je liever wat minder chocolade in je courgettebrood wilt, kun je de chocolade ook weglaten of er wat minder aan toevoegen. Je kunt ze ook vervangen door bijvoorbeeld noten of zaden.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 260 gram havermout
  • 2 bananen (ongeveer 240 gram), geprakt
  • 200 gram courgette, in stukjes of geraspt
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel kaneel
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 80 ml lactosevrije of plantaardige melk
  • 150 ml ahornsiroop
  • 1 ½ eetlepel azijn
  • 80 gram pure chocolate (minimaal 75% cacao), fijngehakt

Voor ongeveer 12 plakken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Doe de havermout in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot je een soort havermeel hebt.
  3. Doe dan alle andere ingrediënten erbij, behalve de chocolate chips, bij elkaar en blend het tot een glad mengsel (ik doe dit het liefst met mijn keukenmachine, maar het kan ook met een staafmixer).
  4. Roer de chocolate chips door het beslag.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en bak voor 35 minuten.
  6. Laat het chocolade courgettebrood na de baktijd nog 10 minuten in de gesloten oven staan.
  7. Haal het brood dan uit de oven en laat het volledig afkoelen.

Smakelijk eten!

 

Laat een bericht achter