Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

Zin in een nasi recept gemaakt van bloemkoolrijst? Probeer dan eens deze nieuwe variant waarbij je de rijst vervangt door bloemkool. Bloemkoolrijst is helemaal hip! Het heeft bijna dezelfde structuur als gewone rijst waardoor je bijna niet het verschilt proeft! Deze rijst van bloemkool is laag in calorieën en laag in koolhydraten. Hierdoor is het ook een stuk gemakkelijker om voldoende groenten op een dag binnen te krijgen. Er bestaat ook de variant broccolirijst. Beide varianten zijn te verkrijgen in de supermarkt in de koeling. Je kunt natuurijk ook altijd zelf een bloemkool of broccoli raspen tot rijst korrels.

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ volkorenbeschuit, verkruimeld
  • ½ el mosterd
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • Snufje peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 200 g bloemkoolrijst
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 1 el ras el hanout kruiden
  • 2 el pompoen hummus
  • ½ komkommer, in stukjes
  • Peterselie, fijngehakt

Voor 2 personen

Bereiding:

  1. Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, beschuit, mosterd en de sojasaus in een kom. Kneed alles goed door elkaar en maak het mengsel op smaak met een snufje peper en zout.
  2. Draai in totaal ongeveer 10 kleine gehaktballetjes. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom in circa 12-15 minuten bruin en gaar.
  3. Verhit in een andere koekenpan de overige el olijfolie en bak hierin de ui en paprika voor circa 5 minuten.
  4. Voeg op het laatst de bloemkoolrijst, citroensap en de ras el hanout kruiden toe en bak deze voor circa 2 minuten mee met de ui en paprika tot alles beetgaar is.
  5. Verdeel de bloemkoolrijst op een bord met op elke bord één eetlepel pompoen hummus en een paar gehaktballetjes.
  6. Garneer met de peterselie en de fijngesneden komkommer.

Smakelijk eten!

Laat een bericht achter