Bananenbrood

Op zoek naar een lekker recept? Maak dan dit recept van bananenbrood zonder toegevoegd suiker. Met dit recept heb je een gezond tussendoortje wat goed vult. Lekker bij een kopje thee of koffie. Ook lekker om ipv een koekje aan je bezoek te serveren. Houd je niet van dadels of peren? dan zou je ook heel eenvoudig blauwe bessen kunnen toevoegen.  
Dit recept past binnen een vegetarisch en energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd 15 minuten, 45 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr havermeel of amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 schepje eiwitpoeder vanille smaak (whey eiwit) (zonder toegevoegd suiker maar met zoetstof)
  • 8 dadels (zonder pit)
  • 75 g walnoten
  • 2 peren

Voor 1 brood, ongeveer 10 porties 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg vast een velletje bakpapier klaar in een cakeblik.
  2. Prak de bananen goed fijn met een vork en doe in een beslagkom.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en klop alles tot een glad geheel.
  4. Spatel de havermeel of amandelmeel met het bakpoeder, de kaneel en eventueel het eiwitpoeder door het beslag en klop alles tot een glad geheel.
  5. Snijd de dadels fijn en meng ook voorzichtig door het beslag
  6. Schil beide peren en snijd hiervan 1 peer in klein stukken. Voeg deze kleine stukken toe aan het beslag. Snijd van de andere peer lange stukken voor de versiering bovenop het bananenbrood (let op, verwijder wel het klokhuis).
  7. Hak de noten in grove stukjes en spatel door het beslag.
  8. Giet het mengsel in de cakevorm.
  9. Druk de lange stukken peer bovenop voorzichtig in het beslag.
  10. Bak het bananenbrood in circa 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog weer uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
  11. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een rooster om verder af te laten koelen.
  12. Bewaar het brood in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Smakelijk eten!

Leave a reply