Zo gezond zijn als een vis, wie wil dat nou niet? Goed om te weten is dat het eten van vis hieraan kan bijdragen. Maar maakt het dan ook nog iets uit welke soort je kiest? We moeten toch juist mínder vet eten, waarom zou vette vis dan wel een goede keuze zijn? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in dit blog.
De wetenschap is het erover eens; vis is eten is gezond. Van nature is vis rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten. Een deel van deze vetten bestaat uit DHA en EPA, dit zijn omega-3 vetzuren en het eten ervan levert veel gezondheidsvoordelen op. Omega-3 vetzuren beschermen het lichaam tegen hart- en vaatziekten en zijn bevorderlijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zicht. Vette vis bevat het hoogste percentage van deze gezonde vetzuren, dus daarom liggen vet en gezond bij vis in elkaars verlengde. En hier houdt het niet op, vis is ook een bron van vitamine A, D, B6, B2 en B12 en van mineralen en sporenelementen zoals ijzer, selenium, jodium en zink. Kortom, door (vette) vis te eten doe je je lichaam een groot plezier.