Overgewicht en obesitas

Overgewicht en Obesitas

Overgewicht (BMI >25) en obesitas (BMI > 30) komt steeds meer voor. Hierbij is er te veel overtollig vet opgeslagen in het lichaam. Overgewicht en obesitas ontstaan als de hoeveelheid energie die iemand binnenkrijgt via eten en drinken voor een langere tijd hoger is dan het lichaam verbruikt/ verbrandt. Dit wordt een positieve energiebalans genoemd. Vaak speelt leefstijl een belangrijke rol. Maar niet alles heeft u zelf in de hand. Gewichtstoename kan ook ontstaan door medicatie, stress of emotie-eten. Dit is erg vervelend, maar brengt ook serieuze gezondheidsrisico’s met zich mee. Bij overgewicht en obesitas is er een vergrootte kans op onder andere hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterolgehalte en rug- of gewrichtsklachten. Daarnaast kan overgewicht ook psychische gevolgen hebben zoals minder zelfvertrouwen, een vertekend zelfbeeld en stress.

Bij een gewichtsverlies van 5 – 15% is er al sprake van gezondheidswinst. Verandering van leefstijl, gedrag en gezonde voeding spelen hierbij een grote rol.

Er zijn verschillende manieren om gewichtsverlies te kunnen bereiken. Iedereen is anders en samen met u wordt er gekeken op welke manier dit voor u haalbaar is. Is het beperken van de energie-inname al voldoende of past een koolhydraatbeperkt dieet meer bij u? Deze laatste methode is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijk inzichten. Het gaat het niet altijd om het minder eten en minder vet eten, maar om de juiste balans tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.

Diëtistenpraktijk Sleegers helpt u graag stapsgewijs om een blijvend gewichtsverlies te bereiken, afgestemd op uw wensen en gewoonten. Uw inzet, in combinatie met persoonlijke adviezen en voldoende lichaamsbeweging, zal zorgen voor het bereiken van het gewenste resultaat voor de lange termijn.

Overgewicht en Obesitas - Dietistenpraktijk Sleegers in Deurne

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek zodat we samen kunnen kijken of dat ik iets voor u kan betekenen.