Voeding bij kanker

Voeding bij kanker

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van kanker. Veel onderzoeken hebben bewezen dat bepaalde bestanddelen, zoals anti-oxidanten, in voedingsmiddelen de werking van kankerverwekkende stoffen tegen kunnen gaan. Ook is bekend dat een overmatig gebruik van rood vlees of alcohol kankerverwekkend kan zijn. Daarom is een gezond eet-en leefpatroon belangrijk.

Is er al kanker geconstateerd? Dan kan juiste voeding bijdragen aan de kwaliteit van leven en uw overlevingskansen verhogen, het kan onnodige complicaties voorkomen en helpen met het lichamelijk herstel.Voeding kan ondersteuning bieden bij klachten zoals smaak- en reukveranderingen, misselijkheid, vermoeidheid, slijmvorming, slik- en kauwproblemen.Indien er sprake is van gewichtsverlies of ondervoeding kan de juiste voeding er ook voor zorgen dat iemand zo veel mogelijk aan kan sterken. Soms is het voorschrijven van dieetpreparaten zoals drinkvoeding nodig.

Diëtistenpraktijk Sleegers helpt u graag bij het opstellen van een voedingsplan waarbij de klachten zo veel mogelijk beperkt zullen worden en waarbij er rekening gehouden wordt om zo goed mogelijk aan te sterken.

Voeding bij kanker - Dietistenpraktijk Sleegers in Deurne

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek zodat we samen kunnen kijken of dat ik iets voor u kan betekenen.