Diëtist, Evi Sleegers

In 2013 studeerde ik af aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (BsC) als diëtist met als specialisatie ‘Klinische voeding’. Tijdens mijn opleiding deed ik veel ervaring op in het Sint Anna ziekenhuis waar ik met name mensen begeleidde met ondervoeding, overgewicht, diabetes, COPD, herstel van operaties, en stoma’s. Sinds 2014 werk ik als diëtiste bij Bodyslim, wat ik met veel enthousiasme doe. Hier begeleid ik mensen met overgewicht en/of in combinatie met diabetes, verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en lactose-intolerantie. Afgelopen zomer ben ik als zwangerschapsvervanging werkzaam geweest als diëtist bij Slim en Shape. Vanaf november 2017 heb ik ook een half jaar als zwangerschapsvervanging als diëtist en junior content manager gewerkt bij PowerSlim. Hier was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe koolhydraat arme recepten, het bijdragen aan het mede-ontwikkelen van het behandelplan voor PowerSlim en het geven van ondersteuning bij de productontwikkeling.

Het directe contact met de cliënten zelf is waar ik toch de meeste energie en plezier uit haal. Daarom met veel trots eind 2017 de stap genomen om naast mijn huidige werkzaamheden als diëtist, samen met Fysio Jansen, een eigen praktijk te starten in Deurne: Diëtistenpraktijk Sleegers.

Helpen van mensen, dat is iets wat me altijd al interesseerde en dan met name op gezondheidsgebied. De invloed van voeding op gezondheid, complicaties en klachten vind ik ontzettend interessant. Het is mijn passie om de uitdaging aan te gaan om een persoonlijk en passende manier te vinden om gezonde voeding in het dagelijks leven toe te passen, gerelateerd aan het klachtenpatroon of ziektebeeld. En dat is voor iedereen weer anders. De wil is er wel, maar het is vaak moeilijk op eigen kracht voor verandering te zorgen. Daar help ik bij! Samen zoeken we een manier die het leuk maakt en ook vol te houden is.
Ik vind het dan ook super gaaf om te zien dat mensen hun eigen doelen kunnen bereiken, zich beter gaan voelen en meer zelfvertrouwen krijgen op het gebied van voeding en gezondheid.

De gezonde keuze de makkelijkste keuze laten zijn, dat is mijn doel! Ik benadruk graag wat er goed gaat en leg de nadruk op wat er allemaal wèl mag. Het woord ‘moeten’ komt niet voor. Geen strenge diëten maar vooral praktische adviezen voor de lange termijn. Dit maakt dat het geen dieet is maar een aanpassing van de levensstijl die bij u past.

Gaan we de uitdaging samen aan?

Mark-Koolen-MKOO20190323-0571-Evi Sleegers

Professioneel

De titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd. Alleen degene die een 4 jarige HBO opleiding Voeding en Diëtetiek hebben afgerond mogen zich ‘diëtist’ noemen. Daarnaast is een diëtist verplicht om het vak goed bij te houden om in het Kwaliteitsregister voor Paramedici ingeschreven te staan. Om die reden heb ik me ook ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.