Sinterklaastips

Sinterklaas is al in het land en het snoepgoed ligt al maanden in de supermarkt. Een hele gezellige periode, maar ook een moeilijke periode voor iedereen die op het gewicht wil letten en/of gezonder wil (blijven) eten. Daarom een aantal sinterklaastips:

Boodschappen halen
Ga na de maaltijd (bijvoorbeeld na het ontbijt of na de lunch) naar de supermarkt. Zo voorkom je dat je met trek ongezonde producten gaat kopen. De winkels liggen nu vol met sinterklaas snoepgoed, het maakt het minder verleidelijk om zonder trek de boodschappen te doen.

Verleidingen
Het staat natuurlijk heel gezellig zo’n schaal met pepernoten of schuimpjes op de tafel, maar onbewust pak je hier sneller wat van dan wanneer het in de kast staat. Het beste is om het niet in huis te hebben en er mee te wachten tot pakjesavond zelf!

Geniet momentje
De verstandigste keuze is natuurlijk om helemaal geen Sinterklaas lekkernijen te pakken, maar dat kan best moeilijk zijn. Wil je toch iets nemen van al dat lekkers? Maak dan voor jezelf de afweging: Welk snoepgoed neem ik? Wanneer neem ik dit? En hoeveel neem ik hiervan? En houd je hier ook aan. Probeer er een genietmomentje van te maken door iets te pakken wat je écht heel lekker vindt. Hetgeen wat je neemt moet zeker een 9 als cijfer waard zijn. Voor een 6’je hoef je het niet te doen.

Bewegen
Wanneer je een (half)uurtje de tijd hebt kun je lekker naar buiten. Ga lekker een rondje fietsen of wandelen om extra calorieën te verbranden. Op deze manier hoef je zeker geen schuldgevoel te hebben van die pepernoten of stukje chocoladeletter. Niets is zo fijn om daarna met tintelende wangen heerlijk op de bank te kruipen.

Wist je dat…..
…… 1 stukje gevuld speculaas maar liefst 4 suikerklontjes bevat!
…… je 60 minuten moet wandelen om 20 chocoladekruidnoten te verbranden!
…… er in 1 schuimpje ook 1 suikerklontje zit! Dat is best veel!
…… je 9 minuten moet wandelen om 1 taaitaai poppetje te verbranden!
…… er in 20 kruidnoten 6 suikerklontjes zitten!

Houd je van chocolademelk?

Kies dan de halfvolle of light versie en pak een klein kopje in plaats van een grote mok. Je kunt ook heel eenvoudig zelf chocolademelk maken met magere- of halfvolle melk en pure cacaopoeder. Evt. kun je nog een klein beetje zoetstof naar smaak toevoegen. Dan zijn er helemaal geen toegevoegde suikers aan toegevoegd.

Bedenk je goeddat het volgend jaar weer Sinterklaas is en het jaar erop weer. Dan mag je weer wat zondigen.

Bereid jezelf voorop het Sinterklaasavondje door de rest van de dag al wat meer maat te houden en om de 2 a 3 uur gewoon een verantwoord eetmoment te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je al een beetje verzadigd bent. Het zorgt er ook voor dat je verbranding gedurende de dag geoptimaliseerd wordt.

Zorg dat je in balans blijft. Laat de zetmeelportie (aardappel, pasta, rijst) weg bij je avondmaaltijd en neem voldoende groenten en mager vlees. Drink bij het eten alleen water en geen wijn of fris. Zo houdt je ruimte voor een extraatje later op de avond.

Maar het allerbelangrijkste is: geniet voor de volle 100% van de pakjesavond en de sinterklaasperiode, maar snoep met mate!

sinterklaastips evi sleegers Deurne