Helemaal van nu: boodschappen doen bij de lokale speciaalzaak

Groentepakket! l Diëtistenpraktijk Sleegers en Boerderijwinkel Sint-Janshoeve trekken samen op

Naar de supermarkt gaan heeft middenin de coronacrisis veel weg van een militaire operatie. Afscheidingen, verbod op samenscholing en lege schappen. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen deze grote winkels mijden, maarja gegeten moet er wel worden. Gelukkig zijn er nog steeds veel speciaalzaken zoals de bakker, slager of groentewinkel; winkels die hun waar op kleine schaal aan de man brengen.

Boerderijwinkel Sint-Janshoeve is zo’n speciaalzaak, je koopt er groenten, fruit en sinds kort ook zuivel die afkomstig is van lokale boerderijen. Om het eten van voldoende groenten zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt Sint-Janshoeve de mogelijkheid om een groentepakket te bestellen. Want eerlijk, veel mensen eten nog steeds te weinig groente op een dag. In dat pakket zitten niet alleen groenten, maar ook recepten waarmee je die tot een heerlijke maaltijd kunt omtoveren. Diëtistenpraktijk Sleegers houdt van gezond én gemakkelijk. Beide ingrediënten komen samen in deze pakketten, reden genoeg dus om hier enthousiast over te zijn! Met de neuzen in dezelfde richting hopen wij jou te inspireren.

Diëtistenpraktijk Sleegers en Boerderijwinkel Sint-Janshoeve

Tegen verspilling

Wanneer je je inschrijft voor een groentepakket, dan ontvang je ruim van tevoren de recepten in je mailbox. Je hoeft dus niet na te denken over een weekmenu en hebt tijd om de overige ingrediënten te kopen. De groenten in het pakket zijn overwegend seizoensgroenten en de hoeveelheden worden afgestemd op jouw situatie, zo wordt verspilling tegen gegaan.

Nieuwe smaken

In het pakket zitten vijf verschillende soorten groenten. Deze zijn niet altijd even voor de hand liggend en dat is leuk want daardoor ontdek je nieuwe smaken! Per groentesoort is minimaal één recept toegevoegd.

Op maat

Wil je wekelijks gebruikmaken van een groentepakket of toch wat minder frequent? Wil je liever groenten voor maar drie dagen in plaats van vijf? Is er een groentesoort die je écht niet lust? Alles is mogelijk, als je het maar op tijd laat weten. De groentepakketten worden op maat gemaakt en zijn geschikt voor huishoudens vanaf één persoon. Voor vier personen betaal je rond de twaalf euro per week.

Weerstand op peil

In een tijd waarin het grote belang van een goede gezondheid naar voren komt, is gezond en vers eten belangrijker dan ooit. Door ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, breng en houd je je weerstand op peil. Evi van Diëtistenpraktijk Sleegers en Math en Jeanne van boerderijwinkel Sint-Janshoeve helpen je hier graag bij. Zorg goed voor jezelf en wees lief voor je lichaam!