Bananenpannenkoeken

Op zoek naar een lekker recept voor in het weekend of om iemand eens lekker mee te verrassen? Dit recept voor bananenpannenkoeken is een vezelrijke start van de dag wat binnen no time op tafel staat. De vezels zitten in het lijnzaad, de havermout maar ook in het fruit wat je bij de pannenkoeken toevoegt. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Laat je de havermout en/of lijnzaad weg dan past dit ook binnen een koolhydraat arm dieet en glutenvrij dieet.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 2 el havermout
  • 2 bananen, in plakjes
  • 3 eieren
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • optioneel: ½ tl vanille extract en/of ½ tl kaneel
  • kaneel
  • kokosrasp
  • olie of vloeibaar bak en braad om in te bakken

Voor 2 personen, voor ongeveer 6 pannenkoeken

  1. Doe de lijnzaad en havermout in de blender en mix een halve minuut fijn.
  2. Voeg de banaan, ei, bakpoeder, een snufje zout en eventueel de vanille en kaneel toe en mix nog een halve minuut tot je een glad beslag hebt. Heb je geen blender. Prak de banaan dan fijn in een kom en roer de rest van de ingrediënten erdoor.
  3. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en giet een hoopje van ongeveer 3 el in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Je kunt de pannenkoek omdraaien als er kleine bubbeltjes te zien zijn.
  4. Herhaal dit met de rest van het beslag.
  5. Serveer eventueel met een beetje kaneel, kokosrasp en fruit.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply