Couscous salade BBQ

Op zoek naar een lekkere salade voor bij de BBQ? Maak dan dit recept van een couscous salade BBQ.  Dit is een simpel en gezond bijgerecht voor naast het vlees en vis op de barbecue. In deze salade is geen ongezonde dressing die veel suiker bevat toegevoegd. De smaak komt puur van de kruiden, bouillon en de groente zelf. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Houdt je niet van feta? Dan kun je dit gerecht ook heel eenvoudig vervangen door mozzarella light of door verse geitenkaas.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram couscous
  • 250 ml water
  • 2 tl kippenbouillon
  • 1 tomaat
  • ¼ komkommer
  • 4 handjes verse spinazie
  • 4 handjes rucola
  • 150 g feta
  • 75 g zonnebloempitten, ongezouten walnoten en/of amandelen
  • verse munt, houdt wat achter voor de garnering
  • naar smaak nog wat limoen- of citroensap

Voor 4 personen

  1. Doe de couscous in een grote kom. Laat 250 ml water koken in de waterkoker. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Giet langzaam het water over de couscous en laat staan tot dat al het water is opgenomen en de couscous gaar is. Roer vervolgens alles goed los met een vork.
  2. Hak de noten in grove stukken fijn.
  3. Bak in een droge pan (dus zonder olijfolie) de zonnebloempitjes de noten tot ze een licht bruine kleur krijgen. Zet apart en laat afkoelen.
  4. Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes en voeg toe aan de couscous.
  5. Voeg de rucola en de verse spinazie toe aan de couscous en hussel alles voorzichtig door elkaar.
  6. Brokkel de feta over de salade en voeg de fijngehakte munt toe.
  7. Breng op smaak met peper en/of zout. Voeg evt. nog wat limoen- of citroensap naar smaak toe.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply