Frittata van lentegroente
Op zoek naar een lekker lente gerecht? Maak dan dit recept van frittata van lentegroente! In dit gerecht kun je al je restjes die je nog in de koelkast hebben liggen kwijt. Zo hoef je nooit eten weg te gooien. Ik heb gekozen om te kiezen voor wat lentegroente zoals bijvoorbeeld lente-ui, courgette en cherrytomaten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook tuinerwten, asperges, broccoli of champignons toevoegen als je dat lekker vind. Met de groente doe je het nooit verkeerd! Het kan bij sommige groente wel nog verstandig zijn om ze kort voor te koken.
Ben je vegetarisch? Dan kun je de spekblokjes weglaten en deze vervangen door bijvoorbeeld kaas zoals verse geitenkaas, fetakaas of geraspte 30+ kaas.
Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en glutenvrij dieet.
Bereidingstijd: 30 minuten, wachten: 30-45 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 courgette
- ½ bakje cherrytomaten
- 4 lente-ui
- 300 g magere spekblokjes
- 6 eieren
- 1 el Philadelphia light
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout
- 1 handje (verse) peterselie
Extra nodig: quiche vorm + keukenrol + bakpapier
Voor 2-3 personen
- Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
- Verwarm ondertussen in een droge koekenpan de magere spekblokjes in circa 2 minuten op hoog vuur. Laat vervolgens uitlekken op een velletje keukenrol.
- Bak in het vet van de spekblokjes de gesnipperde ui, de fijngesneden rode peper en de uitgeperst knoflook tot de ui glazig is. Dit is circa 2 minuten.
- Was de courgette goed en snijd de kontjes eraf. Snijd vervolgens met de schil in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Voeg de courgette toe aan de ui en bak voor circa 3 minuten.
- Halveer de cherrytomaten en zet apart.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en zet ook apart.
- Leg een vel bakpapier in de quichevorm.
- Verdeel het courgette-ui mengsel over de quiche vorm. Verdeel vervolgens de uitgelekte spekblokjes samen met de cherrytomaten en de lente-ui over de quiche vorm. Zorg dat alles mooi verdeeld is.
- Breek de eieren en klop met een garde de eieren samen met 1 el Philadelphia light los en maak op smaak met peper, 1 tl kerriepoeder en evt. zout. Zout is niet per se nodig omdat de spekblokjes ook al een zouten smaak hebben.
- Snijd de verse peterselie fijn en verdeel over de frittata.
- Laat de frittata voor circa 30-45 minuten gaar worden. Je kunt dit heel simpel testen door een satéprikker in het midden van de frittata te prikken. Als deze er droog uit komt dan is de frittata gaar.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply