Andijviesalade met zalm
Op zoek naar een recept met andijvie? Andijvie lijkt op het eerste gezicht een beetje een winterse groente maar kan ook heel eenvoudig in een zomers jasje gestoken worden door er bijvoorbeeld een salade van te maken. De ingrediëntenlijst voor deze Oosterse maaltijdsalade met andijvie en zalm is redelijk lang, maar het bereiden valt op zich wel mee. De salade staat binnen 30 minuten op tafel. Juist deze combinatie aan verschillende ingrediënten zorg voor een mix van smaken. Lust je geen vis? Dan kun je bijvoorbeeld ook de zalm vervangen door beefreepjes. Dit gerecht past binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt en lactosevrij dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
Voor de zalm:
- 50 gram verse zalmfilet in reepjes
- 3 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels arachide olie
Voor de marinade:
- Sap van 1 limoen
- zout
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderpoeder)
- 2 eetlepels arachide olie
Voor de dressing:
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Voor de salade:
- 250 gram andijvie fijngesneden
- 1 rode puntpaprika zaden en zaadlijsten verwijderd, in reepjes
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 komkommer in de lengte gehalveerd, in plakjes
- 2 lente-uitjes in ringetjes
- naar smaak basilicumblaadjes grof gesneden
Voor 2 personen
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmreepjes in de marinade en laat ze ca. 20 minuten marineren.
- Meng de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar.
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing voorzichtig door de salade. Verdeel de salade over twee borden.
- Laat de zalmreepjes goed uitlekken en druk ze in de sesamzaadjes. Verhit wat arachideolie in een koekenpan en bak hierin de zalmreepjes ca. 1 minuut. Verdeel de zalm over de borden.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply