Brownie

Op zoek naar een gezond maar zoet (na)gerecht of iets lekker voor bij de koffie? Maak dan dit gerecht van een gezonde brownie helemaal gemaakt zonder suiker. De zoete smaak komt met name uit de bananen. Je kunt het gebruiken als tussendoortje maar is ook erg lekker als dessert. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en een lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 45-50 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr zelfrijzend amandelmeel
  • 2 1/2 banaan
  • 3 eieren
  • 65 g kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 75 g walnoten
  • 75 g pure chocolade 85% cacao
  • 25 g cacaopoeder

Voor de topping:

  • 1/2 banaan
  • 1/2 avocado
  • 15 gram cacaopoeder

Voor ongeveer 12 stuks 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak 2,5 banaan tot moes, gebruik eventueel een staafmixer om alles goed fijn te krijgen.
  3. Smelt de kokosolie en vet een bakblik ermee in. Kluts de rest met de eieren.
  4. Giet dit bij de geprakte banaan en kluts het nog eens goed door elkaar.
  5. Doe het amandelmeel, de bakpoeder, het zeezout en 25 gram cacaopoeder in een schone schaal.
  6. Hak de walnoten en de pure chocolade en doe dit in de schaal bij de rest van het amandel-mengels.
  7. Giet het banaan-eimengsel erbij en kneed er een nat deeg van.
  8. Schep het deeg in de schaal of bakblik, spreid het uit maar druk het niet te veel aan en bak de brownies in circa 35 minuten gaar in de oven. De brownie is klaar als je er met een satéprikker goed in kunt prikken zonder dat er iets aan de prikkel blijft plakken.
  9. Pureer ondertussen de 1/2 baan, de 1/2 avocado en 15 gram cacaopoeder met een staafmixer of een keukenmachine en bewaar deze mousse in de koelkast
  10. Laat de browniecake afkoelen, bestrijk hem met de mousse en snijd hem in kleine blokjes.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply