Frambozen kwarktaart
Met dit recept voor frambozen kwarktaart maak je een lekker nagerecht zonder enige vorm van suiker toe te voegen. Het taartje krijgt zijn zoete smaak door de frambozen. Ben je vegetarisch of eet je liever geen gelatine, dan kun je agar agar gebruiken. Dit is verkrijgbaar in enkele supermarkten of in de natuurwinkel. Laat je de havermout weg dan is het gerecht geschikt in een koolhydraat arm en glutenvrij dieet. Houdt u niet van frambozen, kies dan voor aardbeien.
Bereidingstijd 20 minuten, 2 uur wachten
Ingrediënten
Bodem:
- 100 gram walnoten
- 2 el havermout
- 160 gram Medjool dadels, ontpit en in stukjes
- 1 tl vanille essence of vanille zoetstof stevia (optioneel)
- 1 tl speculaaskruiden (optioneel)
- snufje zout
Vulling:
- 500 gram magere kwark
- 150 gram frambozen vers of diepvries + 50 gram voor garnering
- 6 gelatine blaadjes
- 1 tl vanille essence of vanille zoetstof stevia
Extra: vorm of schaal van ongeveer 20×20 cm + bakpapier
Voor ongeveer 8 porties
Bereiding:
- Bekleed de gehele (bak)vorm met bakpapier.
- Vermaal in een keukenmachine de walnoten met de havermout fijn. Voeg dan beetje voor beetje de stukjes dadel toe tot je een stevig deeg hebt. Er mogen gerust nog wat grove stukjes walnoot in zitten. Voeg vervolgens de vanille, speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng goed.
- Verdeel het dadelmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met een (natte) lepel. Zet de vorm zolang even in de koelkast om op te stijven.
- Week de gelatineblaadjes zo’n vijf minuten in koud water. Meng ondertussen in een blender of keukenmachine de kwark, frambozen en vanille tot een romige consistentie.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en verwarm deze met twee eetlepels warm water in een pannetje op heel laag vuur tot deze helemaal zijn opgelost. Roer de gelatine vervolgens goed door het mengsel van de vulling.
- Giet de vulling in de vorm en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Snijd na het opstijven in ongeveer 8 porties.
- Garneer met de overgebleven frambozen.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply