Asperges met zalm

Op zoek naar een klassiek gerecht met asperges? Maak dan dit recept van asperges met zalm. Asperges zijn in de maand april volop in het seizoen. Zoals in dit recept zijn asperges lekker met een aardappeltje op de klassieke manier maar ze zijn ook heel erg lekker door een salade of in de soep! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Houdt je niet van aardappelen? Dan kun je dit gerecht ook heel eenvoudig zonder aardappelen maken, dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram witte asperges
  • 200 gram aardappelen, geschild
  • 120 gram zalmfilet op de huid
  • 1 el olijfolie
  • 4 gekookte eieren
  • 4 plakjes rauwe ham, fijngesneden
  • 60 g roomboter, ongezouten
  • Verse peterselie, fijngehakt

Voor 4 personen

  1. Kook de eieren voor circa 6-8 minuten in kokend water.
  2. Schil en snijd de aardappelen in kwarten en kook voor circa 20 minuten in kokend water tot ze gaar zijn.
  3. Doe de asperges in een pan met kokend water en kook voor circa 15 minuten.
  4. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilet aan beide kanten voor circa 5 minuten tot de zalm gaar is.
  5. Spoel ondertussen de eieren af onder stromend koud water om even te laten schrikken. Pel de eieren en snijd door de helft.
  6. Kijk ondertussen of dat de zalm al klaar is en keer om.
  7. Verhit de roomboter in een steelpannetje tot deze helemaal gesmolten is. Klaar eventueel de boter door het witte schuim met een schuimspaan van de boter af te scheppen.
  8. Serveer de asperges, ei, ham, aardappelen en de zalm op een bord. Giet de roomboter over de asperges en garneer met de verse peterselie.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply