Bami met ei

Op zoek naar een lekker en simpel bami gerecht? Maak dan dit recept van bami met ei. Dit is een makkelijk, lekker en gezond recept voor het hele gezin. Maak een grote pan, dan heb je altijd nog extra porties voor in de vriezer. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 250 g volkoren mie
  • 250 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram prei
  • 1/2 broccoli 
  • 2 eieren
  • 250 gram magere hamblokjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 ml water
  • Verstegen nasi/ bami kruiden (ronde glazen potjes met rode deksel)

(Voor 4 personen)

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel de mie met koud water af. Laat uitlekken.
  2. Kook de broccoli voor circa 6 minuten beetgaar. 
  3. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  5. Snijd de prei in halve ringen. Was de gesneden prei in een vergoed zodat al het zand verwijderd is. Laat vervolgens uitleggen.
  6. Verhit de olie in een wok. Roerbak de champignons en de broccoli voor circa 2 minuten. Voeg de paprika en prei toe en bak ca. 3 minuten mee.
  7. Klop de eieren los tot een roerei en meng ze door de groente. Blijf roeren tot het ei gestold is. Voeg de hamblokjes, 50 ml kokend water, de bamikruiden en een verkruimeld bouillonblokje toe en blijf goed roeren. Meng de mie voorzichtig door groente-eimengsel en schep nog ca. 3 minuten om.

Smakelijk eten!

Leave a reply