Boerenkoolstamp met worst
Op zoek naar typische Hollands gerecht voor de winter? Maak dan dit recept voor boerenkoolstamp met worst. Boerenkool is een groente dat valt onder de koolsoorten dat weinig kcal, veel voedingsvezels en geen vet bevat. Het hoge vezelgehalte helpt bij een goede darmwerking en heeft een verzadigend effect waardoor je sneller vol zit.
Boerenkool heeft ook een hoog ijzergehalte. IJzer is o.a. belangrijk bij de vorming van rode bloedcellen die zorgen voor het vervoeren van zuurstof naar de verschillende delen van het lichaam. Daarnaast bevat boerenkool nog veel meer goede voedingsstoffen zoals, vitamine A, C, K, B1, B2 en B6 en calcium, kalium en magnesium.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 400 g boerenkool
- 8 grote kruimige aardappelen, geschild en in parten gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 200 g magere spekblokjes
- 1 el olijfolie
- 8 chipolata runderworstjes
- 8 zongedroogde tomaten, goed uitgelekt en in reepjes gesneden
- Runderbouillon
Voor 4 personen
Bereiding:
- Breng de aardappelen in een laagje runderbouillon (net tot de aardappelen onder staan) aan de kook.
- Voeg de boerenkool toe aan de aardappelen en laat voor circa 20 minuten koken.
- Verwarm ondertussen in een koekenpan 1 el olijfolie en bak de chipolataworstjes voor circa 10 minuten.
- Bak in een andere koeken zonder olijfolie de magere spekblokjes samen met de ui voor circa 5 minuten. Voeg de laatste minuut de uitgelekte zongedroogde tomaat toe.
- Giet de aardappelen af. Vang een beetje van de bouillon op. Voeg het opgevangen bouillon opnieuw toe aan de aardappelen en stamp met een stamper fijn tot een puree. Voeg de ui, zongedroogde tomaat en spekblokjes aan de stamp toe en roer alles goed door elkaar.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply