Courgetti met garnalen

Zin in pasta vanavond? Probeer dan eens deze nieuwe variant waarbij je pasta vervangt door courgette. Courgetti is helemaal hip! Het gerecht heet courgetti omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Deze spaghetti van courgette is laag in calorieën en laag in koolhydraten. Hierdoor is het ook een stuk gemakkelijker om voldoende groenten op een dag binnen te krijgen.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • ½ avocado
  • 50 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 handje verse spinazie
  • ½ courgette of 100 g courgetti uit de supermarkt
  • 150 gram garnalen, schoongemaakt
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Optioneel: een beetje Parmezaanse kaas, geraspt

Voor 1 persoon

Bereiding:

  1. Meng in een kom het sap van een halve limoen, de paprikapoeder, knoflookpoeder en de chilipoeder. Roer de garnalen hier doorheen en laat even marineren.
  2. Snij ondertussen de courgettes met een spirelli in spaghettislierten (of koop de courgetti al in de supermarkt).
  3. Verdeel de courgetti over twee borden en bestrooi met wat zout.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en bak de garnalen met de cherrytomaten op middelhoog vuur gaar.
  5. Prak de avocado fijn en meng dit met het sap van de andere helft van de limoen, peper, zout en wat knoflookpoeder. Roer de avocado-saus door de courgetti.
  6. Voeg de garnalen met de cherrytomaten en de spinazie toe en breng op smaak met peper en eventueel Parmezaanse kaas.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply