Geroosterde pastinaaksalade

Op zoek naar een lekkere salade maar den net wat anders? Maak dan dit recept van geroosterde pastinaak met kabeljauw en gepofte quinoa. Dit is een lichte salade wat erg lekker is al voorgerecht, lunch of diner. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Vervang je de pastinaak door wortelpeterselie, dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet.

Bereidingstijd 50 minuten

Ingrediënten:

  • 800 g pastinaak
  • 1 l visbouillon (van 2 tabletten)
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 300 g witvisfilet, bijv. kabeljauw of schelvis
  • 25 g gepofte quinoa (supermarkt)
  • 50 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
  • 50 g veldsla
  • 4-6 takjes kervel of dille, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie, extra vierge
  • 2 tenen knoflook
  • grof zeezout en peper

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de pastinaken en snijd ze in de lengte in kwarten. Verdeel de pastinaak in één laag over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en bestrooi naar smaak met grof zeezout. Rooster de pastinaak in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  3. Breng de visbouillon met het citroengras aan de kook. Draai het vuur uit. Leg de vis in de bouillon en gaar de vis in 8-10 minuten met de deksel op de pan.
  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Rasp of pers de knoflook boven de pan en fruit 1 minuut. Schep de quinoa erdoor en bak 4-5 minuten tot de quinoa goudbruin en krokant is.
  5. Rooster in een tweede koekenpan de noten goudbruin en schud ze op een bord.
  6. Verdeel de geroosterde pastinaak en de veldsla over 4 borden. Verdeel de vis in vlokken over de pastinaak. Maak de borden af met de quinoa, de noten en de kruiden.
  7. Besprenkel de salade met wat extra vierge olijfolie, 1 el van de bouillon en bestrooi met peper.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply