Gevulde puntpaprika’s met gehaktballetjes

Op zoek naar een lekker recept voor gevulde groente? Maak dan dit recept van gevulde puntpaprika’s met bulgur. Dit recept is lekker voor bij het diner maar kan ook als lunch gegeten worden. Houd je niet van gehaktballetjes dan kun je deze ook weglaten en iets meer feta en hazelnoten toevoegen. Laat je het vlees dus weg dan past dit gerecht binnen een vegetarisch dieet. Op de manier zoals ik het hieronder gemaakt heb (met de gehaktballetjes) past het binnen een energiebeperkt dieet.

Bereidingstijd 45 minuten

Ingrediënten:

  • 140 g bulgur
  • 300 ml kokend water
  • 1 groentebouillon blokje
  • 4 grote puntpaprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 15 g verse munt
  • 150 g feta
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 40 g ongebrande hazelnoten
  • 75 g biologische veldsla
  • 200 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • Kaneel
  • Komijnpoeder
  • 1 teen knoflook
  • Peper
  • 2 el paneermeel naturel of 1 Wasa volkoren cracker fijngemalen

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bulgur in een kom en schenk er het kokend water over en roer door. Verkruimel er 1 blokje groentebouillon overheen. Dek af en laat voor circa 10 minuten staan tot al de bouillon goed opgenomen is.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Leg de helften in een grote ovenschaal met de opening aan de bovenkant.
  3. Snipper de sjalotten fijn.
  4. Haal de blaadjes van de munt en snijd deze fijn. Zet apart.
  5. Verkruimel de feta en zat apart.
  6. Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, de paprikapoeder, de komijn en de olie erdoor.
  7. Voeg ook de helft van de munt en de feta toe en breng op smaak met peper.
  8. Verdeel het couscousmengsel over de paprikahelften en bak dit voor circa 15 minuten in de oven. Indien je nog wat van het mengsel overhoudt kun je dit in een aparte schaal op tafel als salade er los bij serveren.
  9. Meng ondertussen het gehakt, fijngesneden knoflook, het ei, peneermeel, de kaneel, de komijnpoeder en de peper.
  10. Verhit 1 el olijfolie in de pan en draai balletjes van ongeveer 1-2 cm. Bak de gehaktballetjes voor circa 5-10 minuten in de pan.
  11. Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en feta.
  12. Hak tot slot de hazelnoten fijn en strooi dit over de puntpaprika.
  13. Serveer met de gehaktballetjes.

Smakelijk eten!

Leave a reply