Gevulde vleestomaten met couscous

Op zoek naar een lekker recept? Maak dan dit recept van gevulde vleestomaten met couscous. Een gemakkelijk gerecht wat weinig handelingen nodig heeft om te maken en wat er ook heel erg gezellig uit ziet op tafel. Je kunt het ook als hapje maken bij een borrelavond. Het recept is van de Boerderijwinkel Sint Jan’s Hoeve
Eet je koolhydraatarm? Dan kun je de couscous ook vervangen door bijvoorbeeld bloemkoolrijst.  Dit recept past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 45 minuten Ingrediënten:
  • 3 of 4 vleestomaten
  • 350 ml groentebouillon
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 175 g volkoren couscous
  • 30 g mozzarella
  • 1 handje verse basilicum
  • 2 eetl verse muntblaadjes
  • Verse peper
Voor 4 personen
  • Verwarm de heten luchtoven voor op 190 C
  • Snijd de verse tomaten horizontaal doormidden en schep het vlees eruit en zet opzij.
  • Draai de holle tomaten om op keukenpapier en laat ze uitlekken.
  • Breng de bouillon en de zongedroogde tomaten aan de kook in een pannetje. Neem van het vuur en roer de couscous erdoorheen. Dek af en laat 5 min staan zodat de couscous gaar wordt in het kokend water.
  • Snijd de mozzarella, de basilicum en de munt fijn en roer deze door de couscous. Breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Snijd de achter gehouden binnenkant van de tomaat fijn en voeg toe aan de couscous.
  • Zet de uitgeholde tomaten in een ovenschotel. Schep het couscousmengsel in de tomaten en druk het goed aan. Bak 25 tot 30 minuten tot alles geheel is doorgewarmd.
Smakelijk eten!Leave a reply