Havermout quiche
Op zoek naar een lekker recept van een gezonde quiche? Maak dan dit gerecht van havermout quiche. Normaal wordt een quiche gemaakt met bladerdeeg. Bladerdeeg bevat veel vet, veel koolhydraten en weinig vezels. Dit maakt het gerecht van een quiche vaak ongezond. In dit recept is de bodem of de buitenkant gemaakt van havermout. Havermout bevat weinig vet en veel vezels. Houd je niet van paprika dan kun je dit ook heel eenvoudig vervangen door alle soorten groente die je lekker vindt. Dit recept past binnen een vegetarisch en een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 300 g havermout
- 6 eieren
- 4 el olijfolie
- 100 ml water
- Peper en zout
- 1 el rozemarijn
- 3 kleuren paprika’s
- 200 gram zongedroogde tomaatjes
- 100 g fetakaas light
- 200 g cottage cheese
- 2 tl paparikapoeder
- 1 handje verse peterselie
Voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vermaal tweederde van de havermout in de kom van een keukenmachine tot meel. Ik gebruik hier zelf een mixer voor waar je de stafmixer op kunt zetten.
- Voeg vervolgens de overige havermout, 1 ei, 4 eetlepels olijfolie, 100 milliliter water, 1 el rozemarijn en een snuf peper en zout toe. Kneed met je handen tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een platte plak en doe dit een in ingevette quiche vorm of springvorm. Je kunt het ook helemaal plat drukken in de vorm met je vingers. zo kun je zijkanten van de quiche gemakkelijk vormen. Let wel op, zorg dat het een dunne laag is.
- Bak voor circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en halveer de paprika’s. Snijd van iedere kleur een helft in reepjes.
- Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken en meng deze vervolgens met de overige eieren, de cottage cheese, het paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout.
- Haal de bodem uit de oven en verdeel het cottage cheese-mengsel en de paprikareepjes en de blokjes feta erover. Zet de quiche terug in de oven en bak gedurende voor circa 25 minuten. De quiche is klaar als de bovenkant goudbruin is.
- Garneer eventuele nog met extra verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply