Rijst met ratatouille en witvis
Op zoek naar een gerecht voor vanavond? Maak dan dit recept van rijst met ratatouille en witvis. ratatouille is een gerecht dat oorspronkelijk komt uit Zuid-Frankrijk. Het is een gestoofd groentegerecht gemaakt van aubergine, courgette, paprika en ui. Gecombineerd met Provençaalse kruiden en knoflook. Je kunt er natuurlijk altijd nog je eigen twist aan geven! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Houdt je niet van pangasiusfilet? Dan kun je dit gerecht ook heel eenvoudig van kipfilet of beenreepjes maken door deze samen met de groente langzaam mee te laten stoven. Maak een flinke pan, dan houdt je altijd nog wat over. Het is namelijk ook heel erg lekker op een toastje, voor bij een pasta of door een salade.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 1 aubergine, in blokjes van 2×2 cm
- 1 rode paprika, in blokjes van 2×2 cm
- 1 courgette, in blokjes van 2×2 cm
- 1 ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 3 tl Provençaalse kruiden
- 2 pangasiusfilets
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl citroensap
- 2 el olijfolie
- 100 g zilvervliesrijst
- (versgemalen)peper en zout
Voor 4 personen
- Snijd de aubergines, paprika’s en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui. Houd de groenten gescheiden.
- Verhit de olie in een stoof- of hapjespan en fruit de ui en kruiden circa 5 minuten op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog eens circa 5 minuten op hoog vuur.
- Draai het vuur laag en doe de Provençaalse kruiden en de tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur circa 15 minuten stoven. Breng op smaak met de (versgemalen) peper en eventueel zout.
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Slimme tip: zet de rijst in een pan water net onder water. Laat de rijst koken en zet dan meteen het vuur uit. Laat de rijst vervolgens met de deksel op de pan gaar stomen. Hiermee voorkom je dat je de rijst te lang laat koken.
- Verhit een koekenpan en verarm hierin 1 el olijfolie. Bak de pangasiusfilets aan beide kanten wanneer de olie warm is. Breng de vis op smaak met paprikapoeder, citroensap en de (versgemalen) peper.
- Serveer de rijst met de rataouille en de vis op een bord.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply