Salade parelcouscous

Op zoek naar een lekkere salade? Maak dan dit recept van salade met parelcouscous. Deze salade is heel erg lekker als bijgerecht bijvoorbeeld voor bij een barbecue. Met parelcouscous zet je net weer een keer een anders soort salade op tafel dan een standaard pastasalade. Eet je dit gerecht liever als gezonde lunch? Dan is het belangrijk om nog eiwitten toe te voegen aan de maaltijd. Bijvoorbeeld kip of mozzarella.
Dit gerecht past binnen een energiebeperkt en vegetarisch dieet.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 200 gram parelcouscous
  • ½ zak rucola sla
  • 400 gram verse spinazie
  • 4 gewone tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 grote of 2 kleine avocado’s
  • 50-100 gram walnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

(Voor 4 personen)

  1. Kook de parelcouscous voor circa 9 minuten in kokend water.
  2. Snijd ondertussen de rucola en de spinazie fijn.
  3. Snijd de tomaatjes, de komkommer en de avocado in stukjes en voeg toe aan de salade.
  4. Hak de walnoten fijn en voeg samen met de zonnebloempitten toe aan de salade.
  5. Giet het overige water van de couscous af. 
  6. Verkruimel het bouillonblokje over de nog warme couscous en hussel alles even goed door elkaar. Voeg ook de olie toe zodat het minder snel gaat plakken. Laat afkoelen. 
  7. Voeg de couscous toe aan de salade als deze helemaal afgekoeld is.
  8. Hussel alles goed door elkaar.
  9. Breng eventuele nog op smaak met wat vers gemalen peper.

Smakelijk eten!

Leave a reply