Witte koolsalade

Dit recept voor witte koolsalade is een lichte salade en eenvoudig te maken als bijgerecht voor een lunch of barbecue. Lekker met een stukje vlees of vis! Dit recept is veel gezonder dan alle kant en klare koolsalades uit de winkel omdat veel minder koolhydraten bevat. Daarom past dit recept ook volledig binnen een koolhydraat arm dieet.
Witte kool is een groente met veel gezondheidsvoordelen. Het heeft een ontstekingsremmend eigenschap bij reuma of artrose en het is een goede bron van vitamine K wat zorgt voor de botstofwisseling en de bloedstolling in je lichaam. Vitamine K draagt ook bij aan een snellere wondgenezing. Tot slot is witte kool rijk aan kalium wat helpt de bloeddruk onder controle te houden. Een hele boel voordelen dus!

Bereidingstijd 10 minuten, 1 uur wachten

Ingrediënten voor de salade:

  • 250 gram witte kool, fijngesneden
  • ½ groene paprika, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 30 ml water
  • 2 el azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 scheutje vloeibare zoetstof
  • 1 tl karwijzaad (kummel)
  • 1 tl mosterd

Voor 4 personen

  1. Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de paprika en ui voor circa 2 minuten.
  2. Voeg de azijn, water, bouillonpoeder, karwijzaad en mosterd toe en laat nog voor 1 minuten koken op laag vuur.
  3. Meng dit samen met de witte kool in een aparte schaal en hussel alles goed door elkaar.
  4. Voeg de zoetstof toe en hussel alles nogmaals goed door elkaar.
  5. Laat de salade vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast intrekken, marineren en afkoelen.
  6. Voeg voor gebruik de mayonaise toe en roer alles tot slot nog even goed door elkaar.

Bereiding:

Smakelijk eten!

 

Leave a reply