Zilvervliesrijst met gerookte zalm

Zin in een makkelijke maaltijd vanavond? Maak dan dit gerecht van zilvervliesrijst met gerookte zalm. Dit recht komt uit de groenteboxen van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Dit is een gezonde maaltijd dat binnen no time op tafel staat. Het bestaat uit alleen maar verse ingrediënten zoals veel groenten, verse kruiden en verse smaakmakers. Zo simpel kan het zijn! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet. Vervang je de rijst door bloemkoolrijst of broccolirijst, dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet. Er hoeft geen extra zout aan het gerecht toegevoegd te worden. De gerookte zalm geeft al voor een groot deel een zoute smaak aan het gerecht.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 hele courgette, in stukjes
  • 1 hele broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gram champignons, in kwarten
  • 1 el olijfolie
  • Vers gemalen peper
  • 1 teen knoflook, geperst
  • sap van ½ citroen
  • 500 gram gerookte zalm, gesnipperd

Voor 4 personen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kleine tip: doe de rijst in een pan water en zorg ervoor dat de rijst net onder water staat. Laat dit koken. Als het water kook zet je het vuur uit. Laat de rijst met de deksel op de pan gaar stomen. Hierdoor zal de rijst nooit te gaar worden of aankoeken in de pan.
  2. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette en de champignons op middelhoog vuur voor circa 2 minuten.
  4. Voeg vervolgens ook de broccoliroosjes toe en bak kort mee.
  5. Breng de groente ruimt op smaak met de peper, de knoflook en het citroensap.
  6. Voeg de rijst toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Zet het vuur uit en voeg tot slot de zalmsnippers toe. Roer alles goed door elkaar. De zalmsnippers zullen door de warmte van het gerecht garen.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply