Gemarineerde ossenhaas met geroosterde paprikasaus
Op zoek naar een lekker recept voor vanavond? Maak dan dit recept van gemarineerde ossenhaas met geroosterde paprikasaus. Dit gerecht is voor de echt vleesliefhebbers. Hoe langer het kan marineren meer deze smaak in het vlees kan trekken. Houdt je niet van ossenhaas? Dan kun je ook heel eenvoudig een biefstukje nemen. Houdt je nog saus over? Maak de volgende dag dan een lekkere pasta met kip en groente en voeg deze saus toe! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 45 minuten, min 2 uur wachten
Ingrediënten:
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 4 el olijfolie
- 150-200 g ossenhaas
- 150 g aardappelen
- 400 g broccoli
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 pot geroosterde paprika’s
- 1 tl (gerookte) paprikapoeder
- 1 el philadelphia light
- 50 ml halfvolle melk
- verse peterselie
- zout en peper
Benodigdheden:
Vijzel, aluminiumfolie, staafmixer
Voor 2 personen
- Wrijf het korianderzaad en de peperkorrels fijn in een vijzel.
- Verhit 2 el olie en bak de specerijen kort tot ze hun geur afgeven.
- Meng de specerijen met 1 tl zeezout en wrijf de stukjes ossenhaas ermee in. Dek de ossenhaas af met plasticfolie en laat zeker 2 uur in de koelkast marineren. Evt. kun je het ook al afgedekt een dag van tevoren in de koelkast zetten. Hoe langer het kan marineren hoe meer de smaak in het vlees kan trekken.
- Schil de aardappelen. Snijd in kleinere stukken en kook ze in een klein laagje water voor circa 20 minuten gaar in kokend water.
- Snijd de broccoli in roosjes en kook voor circa 10 a 15 minuten gaar in kokend water.
- Maak ondertussen de paprikasaus. Snipper hiervoor de ui fijn. Hak ook de knoflook fijn. Bak de gesnipperde ui en knoflook in 1 el olijfolie tot de ui glazig is.
- Lek de paprika goed uit en snijd vervolgens in kleine stukken.
- Voeg toe aan de ui en knoflook en bak voor circa 3 minuten op hoog vuur mee.
- Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee.
- Doe 1 el Philadephia light bij de paprika’s en breng alles aan de kook. Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
- Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng evt op smaak met zout en peper. Zet apart voor het serveren.
- Giet de broccoli en de aardappelen af.
- Stampt de aardappelen met de halfvolle melk tot een smeuïge puree. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper toe.
- Verhit de overige el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in circa 3 minuten rondom bruin en gaar. Houd de ossenhaas rosé vanbinnen, als het vlees te lang gaart wordt het taai en droog. Niet lekker dus!
- Neem de ossenhaas uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.
- Verdeel de stamppot over 2 borden. Verdeel het vlees en de broccoli over de stamppot en schep de paprikasaus erover.
- Garneer met wat verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply