Gevulde koolrabi
Op zoek naar een lekker recept met koolrabi? Maak dan dit vegetarisch gerecht van gevulde koolrabi. Een lekker voorgerecht wat er ook nog een leuk op je bordje uitziet. Koolrabi is een tamelijk onbekende groente dat valt onder de stengelknollen dat vlak boven de grond groeit. In sommige gevallen kan de koolrabi tijdens het groeien een paarse kleur aan de buitenkant krijgen. De koolrabi is een groente die je zowel rauw in bijvoorbeeld een rauwkostsalade kunt eten maar je kunt hem ook gekookt (zoals in dit recept) in je gerechten verwerken. Dit recept past binnen een vegetarisch, energiebeperkt en glutenvrij dieet.
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten:
- 4 koolrabi’s
- 2 sjalotten
- 120 g bruine linzen (uit blik)
- 150 g fetakaas (light)
- 50 g hazelnoten (ongezouten)
- 2 el olijfolie
- 200 g spinazie
- 2 teentje knoflook
- 1 laurierblaadje
- 100 ml philadelphia light
- 200 ml droge witte wijn
- 20 g vloeibaar bak en braad
- Peper en zout
Voor 4 personen
- Schil de koolrabi’s met een dunschiller. Kook ze voor circa 10 minuten in licht gezouten water. Haal de koolrabi’s uit het water en laat ze even afkoelen. Haal het vruchtvlees eruit en snijd dit vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes.
- Spoel de linzen af onder stromend water en laat vervolgens goed uitlekken. Zet even apart.
- Pel de sjalotten en de knoflook en snipper deze fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook voor circa 1 minuut aan. Voeg het vruchtvlees van de koolrabi toe en kruid met een snufje peper en zout. Laat voor circa 2 minuten meebakken op middelhoog vuur.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten grof en laat ze kleuren in een droge koekenpan. Zet even aan de kant.
- Bak vervolgens de spinazie in 1 el olijfolie tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper. Haal van het vuur en verkruimel de feta erover. Voeg ook de noten toe. Schep het koolrabimengsel in de koolrabi’s en schep het spinaziemengsel erop. Gaar de koolrabi voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng in een steelpannetje de wijn met de laurier aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Haal het laurierblaadje eruit, voeg de Philadelphia toe en breng terug naar het kookpunt. Kruid met peper en zout. Voeg de boter toe en mix tot een schuimige saus.
- Schep op elk bord een gevulde koolrabi en wat van de linzen. Werk af met de saus.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply