Bloemkool-broccoli schotel

Op zoek naar een lekker koolhydraat arm recept? Maak dan dit recept van gevulde bloemkool-broccoli schotel met kipstukjes. Dit recept is gemakkelijk en snel vooraf te maken voor als je snel een gezonde maaltijd wilt die je op kunt warmen. Het bevat veel groente, namelijk bloemkool en broccoli! Houd je niet van kip? Dan kun je deze ook vervangen door bijvoorbeeld mager rundergehakt(balletjes). Dit recept past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt en glutenvrij dieet. 

Bereidingstijd 15 minuten, 20 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 2 broccoli, in roosjes gesneden
  • 400 g kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kipkruiden Verstegen (ronde glazen potjes)
  • 200 gr roomkaas light
  • 100 ml kookroom light
  • 100 gr geraspte 30+ kaas
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

Voor 4 personen

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan met water. Breng het water aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan voor circa 5 minuten beetgaar.
  2. Snijd de kip in blokjes en kruid de deze met je de kipkruiden van Verstegen (ronde glazen potjes) en bak deze in een pan met 1 el olijfolie in circa 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  3. Meng vervolgens in een kom of maatbeker de roomkaas, kookroom en geraspte kaas goed door elkaar. Voeg de knoflookpoeder, de uipoeder, de paprikapoeder en eventueel naar smaak nog peper en/of zout toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Laat na het koken van de groente het water goed uitlekken en dep de groente eventueel nog even droog met een vel keukenpapier.
  5. Verdeel de groente in een ovenschaal en voeg vervolgens ook de kipstukjes toe. Meng alles goed door elkaar zodat alles goed verdeeld is.
  6. Giet tot slot het roomkaas-mengsel goed verdeeld over de groente.
  7. Bak de schotel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten.

Smakelijk eten!

Leave a reply