Gegrilde courgetteschotel uit de oven
Op zoek naar een lekkere koolhydraatarme schotel? Maak dan dit gerecht van gegrilde courgetteschotel uit de oven. Dit gerecht kun je prima als bijgerecht eten maar is ook geschikt als maaltijd als je er een lekkere salade bij serveert. De smaak zit vooral in de saus die heel goed past bij de smaak van tomaat en basilicum met mozzarella.
Dit recept past binnen een vegetarisch, koolhydraatarm en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten:
- 3 courgettes
- 2 el milde olijfolie
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 250 g mozarella
- 150 g romaatjes
- 15 g verse basilicum
- 1 el geroogde oregano
- 1 kg passata (naturel)
Voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Meng de courgette met ¼ van de olie en bestrooi met peper. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten en bak in circa 10 minuten in het midden van de oven. Wissel halverwege om.
- Snijd ondertussen de uien en de tenen knoflook fijn.
- Snijd de mozzarella in plakken.
- Halveer de tomaten.
- Scheur de blaadjes basilicum grof.
- Verhit de rest van van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en gedroogde oregano voor circa 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en verwarm 2 minuten mee. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
- Leg 1/3 van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschaal. Bestrooi met 1/3 van het basilicum en schep 1/3 van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, basilicum en saus. Verdeel de rest van de courgette en saus erover. Verdeel de mozzarellaplakken, de tomaten met de snijkant naar boven, Bak in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- Garneer tot slot nog met de overige blaadjes basilicum.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply