Salade met biefstuk

Op zoek naar een lekkere salade? Maak dan dit recept van salade met biefstuk. Dit recept is een gemakkelijk en snel recept als maaltijd maar kan ook heel lekker zijn als lunch. Dit recept past binnen een koolhydraatarm, energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 25 g gemengde sla
  • 25 g rucola sla
  • 10 cherrytomaatjes
  • ¼ komkommer
  • 120 gram biefstuk of biefpuntjes
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje verse peterselie
  • 1 takje verse munt
  • Peper en zout

Voor 1 persoon

  1. Kruid de biefstuk met peper en eventueel wat zout. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de biefstuk voor circa 3 minuten aan beide zijden totdat deze de juiste gaarheid heeft bereikt.
  2. Bak de laatste minuut de oestersaus, sojasaus en de citroensap mee, maar let er op dat deze saus/marinade niet te donker wordt.
  3. Haal de biefstuk vervolgens uit de pan en laat, samen met de marinade, 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  4. Verdeel de rucola en de gemengde sla over een bord.
  5. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel over de sla.
  6. Schil met een dunschiller dunne linten van de komkommer en verdeel deze ook over de sla.
  7. Snijd de beefstuk in dunne plakjes en verdeel over de salade
  8. Garneer de salade tot slot met verse muntblaadjes, verse peterselie en de geraspte kaas.
  9. Verdeel eventuele nog 1 el olijfolie als dressing over de salade.

Tip: Ook lekker met wat pijnboompitjes.

Smakelijk eten!

Leave a reply