Sperziebonen salade met garnalen
Op zoek naar een lekkere salade? Maak dan dit recept van sperziebonen salade met garnalen. Een simpele koolhydraatarme salade met veel smaak. Indien je nog wat pesto overhoudt kun je dit ook lekker bewaren voor een dipsaus met wat rauwkost. Dit gerecht is lekker als maaltijd maar kan ook als lunch gegeten worden. Houd je niet van garnalen kun je ook kiezen voor kip of tofu. Dit recept past binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 500 gram sperziebonen
- 2 gele paprika’s
- 500 gram reuzegarnalen diepvries, ongepeld en ontdooid
- 50 gram rucola en/of gemengde sla
- olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- peper en zout
- 1 teen knoflook
Voor de tomatenpesto:
- 1 potje zongedroogde tomaten 280 gram
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 1 handvol basilicumblaadjes
- eventueel extra olijfolie
- zout naar smaak
Voor 4 personen
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in ruim water.
- Snijd de paprika’s in brede repen.
- Verhit een grillpan zonder olie. Bestrijk de buitenkant van de paprika met een dun laagje olie.
- Leg ze op de grillpan en draai ze regelmatig. Laat ze grillen tot ze zacht zijn.
- Rooster ondertussen ook de pijnboompitten.
- Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 mespunt geroosterd paprikapoeder, wat peper en zout. Zet dit vast apart.
- Doe de zongedroogde tomaten inclusief olie uit het potje in de blender of foodprocessor met de kaas, basilicum en de pijnboompitten.
- Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe en eventueel wat zout.
- Pel de garnalen, dep ze goed droog en meng ze met de resterende en achtergehouden paprikaolie en pers de teen knoflook erboven. Zorg dat alle garnalen gemengd zijn met de paprikaolie.
- Haal de paprika uit de pan en grill de garnalen kort totdat ze mooi roze zijn.
- Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water.
- Schep alles op een grote schaal, meng de rucola en/of de gemengde sla erdoor en maak af met wat pesto.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply