Zalm uit de oven

Op zoek naar een lekker recept met zalm? Maak dan dit recept van zalm uit de oven. Een lekkere koolhydraatarme verrassing uit de oven. Serveer de zalm met bijvoorbeeld wat groentefrietjes als koolhydraatarme maaltijd of met een lekkere salade. Wil of hoef je niet koolhydraatarm te eten? Dan kun je het ook met wat gebakken aardappeltjes en een lekkere salade serveren. Dit is ook een heel lekker recept voor op de barbecue! Dit recept past binnen een koolhydraatarm en energiebeperkt dieet. 

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten:

  • 4 zalmmoten of zalmfilets
  • 4 el sterke mosterd
  • 4 el creme fraiche light
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijn
  • 20 g vloeibare boter (groene dop)
  • Zout en peper
  • 1 bakje kleine garnalen
  • 1 bosje bosui, in ringen
  • Verse of gedroogde dille

Extra: aluminiumfolie

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetenlucht).
  2. Bestrijk 4 velletjes aluminiumfolie met een dun laagje boter en leg 1 zalmmoot in het midden van de folie.
  3. Meng de créme fraiche en mosterd in een schaaltje tot een soort van sausje. Breng eventueel nog extra op smaak met wat versgemalen peper.
  4. Besmeer de zalmmoten met de créme fraiche-mosterdsaus en besprenkel ze een klein beetje met witte wijn. Snijd de citroen doormidden en houd 1 helft apart. Besprenkel de zalm met een beetje citroensap. Snijd de achtergehouden citroen in schijfjes.
  5. Leg de garnalen op de zalm.
  6. Garneer met nog wat bosui en wat (verse) dille en 1 schijfje citroen.
  7. Maak de zalm eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.
  8. Vouw het aluminiumfolie dicht, zodat er een pakketje ontstaat.
  9. Stop het voor circa 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Smakelijk eten!

Leave a reply