Roze havermoutpap

Dit recept voor roze havermoutpap is een kleurrijke en gezonde start van de dag. Het bevat veel vezels. Voor de variatie kun je allerlei soorten fruit gebruiken zoals frambozen, aardbeien, bosbessen of bramen. Deze havermoutpap is volledig lactosevrij indien je wel gebruik maakt van sojamelk of amandelmelk.

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten:

  • 40 g havermout
  • 175 ml ongezoete sojamelk of amandelmelk
  • ½ tl vanille extract
  • 60 gram bevroren fruit zoals frambozen en aardbeien
  • 1 el geschaafde amandelen
  • evt. vers fruit voor de garnering

 Voor 1 portie

Bereiding:

  1. Doe de havermout, sojamelk en de vanille in een pannetje en breng aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen, tot het vocht is opgenomen.
  2. Voeg de diepvries vruchten toe en schep alles goed om. Zet het deksel op de pan, draai het vuur uit en laat het geheel nog enkele minuten wellen.
  3. Rooster de amandelschilfers kort in een droog pannetje tot ze goudbruin zijn en ze een heerlijke geur verspreiden.
  4. Doe de havermoutpap in een schaaltje. Schep hier het verse fruit, de amandelen bovenop.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply