Mihoensalade
Dit recept voor mihoensalade is een frisse en lichte maaltijd, eenvoudig te maken voor een lunch of diner op een warme dag. Houd je niet van garnalen? Vervang deze dan door gebakken zalm, gerookte makreel of een gebakken biefstuk in reepjes. Garnalen bevatten veel gezonde vetten, namelijk de onverzadigde vetten. Deze dragen bij aan het verlagen van het cholesterol. Let wel op! Heb je een verhoogd cholesterol, ga dan niet elke dag garnalen eten omdat garnalen vallen onder cholesterol rijke voedingsmiddelen. Nu hoef je garnalen niet ineens te gaan mijden maar eet daarom max 2x per week garnalen als de cholesterolwaarden goed zijn en 1x in de twee weken als je een verhoogd cholesterol hebt.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten voor de salade:
- 1 punt paprika, in blokjes
- 1 mango, in blokjes
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- Verse koriander of peterselie, fijngehakt
- 250 gram dunne mihoen
- 400 g garnalen (marineren in peper, zout en citroensap)
- 2 el olijfolie, om in te bakken
Ingrediënten voor de dressing:
- 1,5 limoen, uitgeperst
- 2 knoflookteentjes, uitgeperst
- 2 el Thaise vissaus
- 2 tl vloeibare zoetstof
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 1 rode peper zonder pitjes, fijngesneden
Voor 4 personen
Bereiding:
- Snijd de paprika, mango en bosuitjes in blokjes en meng dit samen in een kom.
- Hak de verse koriander of peterselie fijn en garneer dit over de salade.
- Meng het limoensap, knoflook, Thaise vissaus, bruine suiker, sojasaus en de fijngesneden rode peper in een schaaltje en laat een paar minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Bereidt de mihoen volgens verpakking. Giet af en doe in een grote kom en laat even afkoelen.
- Bak de gemarineerde garnalen in een beetje olijfolie in de pan gaar.
- Voeg de gesneden groenten en de koriander of peterselie toe aan de afgekoelde mihoen.
- Meng de garnalen door de mihoensalade en overgiet met de dressing.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply