Ovenschotel met kabeljauw en andijvie
Op zoek naar een gezond recept met andijvie? Maak dan deze ovenschotel met kabeljauw en andijvie. Andijvie is een groente dat veel mensen verwerken in een stamppot. Maar met andijvie kun je veel kanten op! Van andijvie kun met de warme zomerdag ook een heerlijke salade maken. Of denk eens aan heerlijke gevulde soep met andijvie. Andijvie heeft een bittere smaak en is dan ook familie van de witlof. Houd je niet van kabeljauw? Dan kun je de vis in dit gerecht ook heel eenvoudig vervangen door 2 gekookte eieren in plakjes als vegetarische variant. Houd je meer van vlees? Kies dan voor een lekker varkenshaasje (deze moet wel langer in de oven dan de vis). Dit recept past binnen een koolhydraat arm en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 15 minuten, 30 minuten wachten
Ingrediënten:
- ½ krop andijvie
- ½ bloemkool
- 6-8 el olijfolie
- 1 tl nootmuskaat
- 75 g strooikaas 30+
- 250 g kabeljauwfilet
- zwarte peper
Voor 2 personen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de andijvie goed zodat al het zand is verwijderd en snijd de groente daarna fijn.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een wok en bak de bloemkool voor circa 5 minuten.
- Voeg de andijvie en de nootmuskaat toe. Bak voor circa 2 minuten mee totdat de andijvie geslonken is.
- Schep de groenten in een vergiet en laat goed uitlekken. Druk de groente desnoods zachtjes aan zodat het groentenat goed kan uitlekken.
- Smeer dan met 1 el olie een grote ovenschaal in en doe de groenten in de ovenschotel.
- Strooi ¾ van de kaas erover.
- Zet de schotel 15 voor circa minuten in de oven.
- Smeer ondertussen de kabeljauwfilet in met wat olijfolie en bestrooi hem royaal met (versgemalen) zwarte peper.
- Haal de groenten uit de oven en leg de kabeljauw erop.
- Strooi de rest van de kaas erover en zet de schotel weer terug in de oven voor circa 15 minuten tot de kabeljauw gaar is.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply