Paksoi met kabeljauw en kikkererwten
Op zoek naar een koolhydraatarm gerecht? Maak dan dit gerecht van paksoi met kabeljauw en kikkererwten. Dit gezonde gerecht bevat lekker veel groente. De groente en het recept komen van de Boerderijwinel Sint-Janshoeve. Door de kikkererwten in combinatie met de kabeljauw bevat dit gerecht ook veel eiwitten. Hierdoor zorgt dit gerecht voor een goede vulling! Dit gerecht past binnen een energiebeperkt, koolhydraatarm en en lactosevrij dieet.
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten:
- 3 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 2 struiken paksoi
- 6 el sesamolie
- 1 blikje kikkererwten
- 4 el Kikkoman sojasaus
- 500 g verse kabeljauwhaasjes
- Peper en zout
- ½ citroen
- 1 handje verse peterselie
Voor 4 personen
- Haal de schil van de gember en rasp vervolgens de hele gember.
- Snipper de knoflook en de ui.
- Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de gember, de knoflook en de ui voor circa ½ minuut.
- Voeg de paksoi toe en roerbak voor circa 4 minuten. Roer alles goed door elkaar.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en voeg samen met de Kikkoman sojasaus in de laatste minuut toe aan de paksoi.
- Verhit ondertussen de rest van de sesamolie in een koekenpan. Bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak voor circa 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om zodat beide kanten goed gaar worden. Zo krijgt de vis een mooi kleurtje.
- Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop.
- Breng tot slot de kabeljauw met een beetje citroensap op smaak of leg een partje citroen als garnering op het bord.
- Garneer het gerecht met verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply