Pasta met groene asperges
Op zoek naar een gerecht met groene asperges? Maak dan deze pasta met groene asperges. Deze combinatie van ingrediënten doet je denken alsof je in Italië bent! Wist je dat groene asperges boven de grond groeien ten opzichte van witte asperges? Doordat er licht bij de asperges komt, krijgen ze kleur en ook nog eens meer smaak dan witte asperges. Daarnaast is bekend dat je groene asperges rauw kunt eten en je hoeft ze niet te schillen. Je kunt er dus meteen mee aan de slag! Naast dat groene asperges rauw ook heel erg lekker zijn, zijn ze ook heerlijk als ze even kort gekookt zijn (zoals in dit gerecht) of gegrild op een BBQ of grillpan. De groente en het recept zijn van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 35 minuten
Ingrediënten:
- 700 g groene asperges
- 300 g doperwtjes
- 4 el groene pesto
- 250 g ricotta kaas
- 80 g prosciutto ham
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Voor 4 personen
- Was de asperges en verwijder de onderste 2 cm en snijd de rest in stukken van 5 cm.
- Zet een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur en kook de asperges voor circa 5 minuten beetgaar.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook de pasta gaar in het water van de asperges. Vul eventueel nog met wat water aan.
- Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan of wokpan en roerbak de asperges voor circa 1-2 minuten samen met de doperwtjes.
- Giet de pasta af en schep door de asperges.
- Voeg de pesto toe en meng voorzichtig door de paste en asperges.
- Scheur de ham in reepjes en verdeel deze samen met een flinke el ricotta over de pasta.
- Breng eventueel nog op smaak met peper en/of zout.
Tip: voeg als laatste naar smaak nog wat geroosterde pijnboompitjes toe.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply