Geroosterde kikkererwten

Ben je op zoek naar een lekkere en gezonde snack voor in de avond? Maak dan dit recept van geroosterde kikkererwten. Het is een soort vervanger voor de borrelnootjes. Gewone borrelnootjes bevatten vaak veel suiker en zout. Daarnaast bevatten ze ook weinig eiwitten waardoor het minder snel een verzadigd gevoel geeft, zo eet je al snel de hele zak leeg. Kikkererwten zijn de ideale vervanger! Kikkererwten bevatten van nature veel eiwitten waardoor het een extra verzadigd gevoel kan geven. Door ze in de oven te roosteren worden ze knapperig. Je kunt ze dan zelf op smaak maken met verschillende soorten kruiden. Houd je niet van pittig? Dan kun je de chilipoeder ook vervangen door bijvoorbeeld knoflookpoeder. Een heel eenvoudig recept om te maken! Maak een flinke bulk en bewaar ze in een luchtdichte zak dan blijven ze meerdere dagen goed! Dit recept past binnen een energiebeperkt, lactosevrij, glutenvrij en vegetarisch dieet. 

Bereidingstijd 5 minuten, 40 minuten wachten

Ingrediënten:

  • 200 g kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • vers gemalen peper
  • Jozo bewust zout

Voor 2 personen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkererwten goed af en laat heel goed uitlekken in een vergiet. Evt kun je ze ook in een theedoek heel voorzichtig droog deppen. Let op, zorg ervoor dat de kikkererwten niet plat gedrukt worden.
  • Doe de kikkererwten vervolgens in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier bekleden bakplaat. Verdeel ze netjes over de bodem.
  • Breng het op smaak met chilipoeder, paprikapoeder, vers gemalen peper en evt wat zout.
  • Doe de olie over de kikkererwten en hussel alles goed door elkaar.
  • Rooster ze voor circa 30 minuten in de oven.
  • Hussel na 30 minuten alles met een lepel nog een keer goed door elkaar en laat ze dan nog voor circa 10 minuten in de oven staan als de oven weer uit staat. Zijn ze na 30 minuten nog niet knapperig? Zet ze dan nog wat langer in de oven. 

Smakelijk eten!

Leave a reply