Havermout-appelkoeken
Op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Maak dan deze vezelrijke havermout-appelkoeken! Dit recept kreeg ik doorgestuurd van een cliënt! De vezels zitten hem voornamelijk in de havermout, amandelen maar ook in de appel. Dit tussendoortje bevat helemaal geen toegevoegde suikers. De zoete smaak komt puur uit de appels zelf. Tip: de appelkoeken kan je (nog meer) op smaak brengen met rozijntjes, geraspte kokos of citroensap. 1 Reep is een geschikt tussendoortje dat past binnen een energiebeperkt, glutenvrij vegetarisch en een lactosevrij dieet.
Bereidingstijd 50 minuten
Ingrediënten:
- 150 gram havermout
- 2 eieren
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 grote appels (Wellington / Elstar)
- 25 gram amandelen
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 2 theelepels kaneel en/of speculaaskruiden
- snufje zout
Voor ongeveer 10 koeken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout en de eieren in een kom en gebruik een mixer om goed te mengen.
- Verwarm de kokosolie en voeg toe.
- Hak de amandelen grof en doe samen met de pompoenpitten bij het “beslag”.
- Rasp de appel. Vaak komt er veel sap vrij van de appel. Verwijder dit overtollig vocht (met een zeef bijvoorbeeld). Meng door het havermoutmengsel.
- Voeg de kruiden en het snufje zout toe.
- Bekleed een kleine ovenschaal of muffinblik (20×20) met een vel bakpapier en stort het “beslag” erin.
- Bak de appelkoeken in 40 minuten gaar in de oven. Mocht de bovenkant te donker worden, dek het dan af met een stukje bakpapier.
- Bewaar de koeken 3 dagen in de koelkast of vries ze in.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply