Mueslireep

Op zoek naar een gezond tussendoortje? Maak dan zelf je eigen mueslirepen. In vergelijking met veel mueslirepen in de winkel zijn er aan deze repen geen suiker of chocolade toegevoegd. De repen krijgen de zoete smaak door de dadels. Dadels bevatten van nature suiker maar hierdoor krijg je altijd minder suiker binnen dan dat de fabrikant doet. Daarnaast bevatten dadels ook veel vezels wat zorgt voor een goede darmwerking, verzadig gevoel maar er ook voor zorgt dat de suikers langzamer opgenomen worden in het lichaam. Hierdoor ontstaat er minder snel een piek in je bloedsuikerspiegel. Door de vezels in dit tussendoortje heb je minder snel trek of honger in meer (ongezonde) voedingsmiddelen

Bereidingstijd 15 minuten, 20 minuten wachten

Ingrediënten:

  • Havermout of muesli zonder toegevoegde suiker
  • Verschillende soorten ongezouten noten zoals pecannoten, hazelnoten, walnoten, amandelen
  • Krenten/rozijnen/ cranberries zonder suiker
  • Kokos snippers
  • 300 g dadels zonder pit

 Voor ongeveer 10 repen 

Bereiding:

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom.
  2. Hak de dadels in hele kleine stukken en kneed tot een bal.
  3. Kneed de droge ingrediënten bij de dadels tot dat je een grote plakkerige bal hebt.
  4. Bedek de cakevorm met een vel bakpapier en leg de bal erin. Druk uit totdat de mix de hele bodem bedekt.
  5. Druk goed aan en haal de grote reep uit de cakevorm.
  6. Snijd de grote reep in kleine repen.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply