Paksoisoep

Op zoek naar een lekkere soep gemaakt van paksoi? Maak dan dit recept van paksoisoep met wortel. De groente en het recept komen van de Boerderijwinkel Sint-JanshoeveDe smaak van de soep doet je denken aan een Indiase curry maar dan in de vorm van een soep. Dit is een recept met weinig ingrediënten en veel smaak. Lekker als tussendoortje, als voorgerecht of bij de lunch. Dit recept past binnen een energiebeperkt, koolhydraatarm, glutenvrij en lactosevrij dieet.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 paksoi
  • 400 g wortel
  • 1 el kerriepoeder
  • 750 ml groentebouillon (van 2 bouillonblokjes)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el zonnebloemolie
  • evt. peper

Voor 4 personen

  1. Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
  2. Rasp de wortel met een dunschiller en snijd in kleine stukjes.
  3. Snijd vervolgens de onderkant van de paksoi af en de harde kern eruit. Snijd de dunnere groene bladeren eraf en leg deze apart. Snijd de witte dikkere stengels in dunne reepjes.
  4. Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de knoflook aan.
  5. Voeg de paksoi, de wortel en de kerriepoeder toe en bak voor circa 2 minuten.
  6. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag zodra deze kookt en laat ongeveer voor circa 15 minuten zachtjes doorkoken.
  7. Snijd ondertussen de groene paksoi bladeren in dunne reepjes en voeg toe aan de soep. Bak op het laatst voor circa 2 tot 3 minuten mee.
  8. Serveer de soep in soepkommen. Breng eventuele nog op smaak met wat peper.

Smakelijk eten!

Leave a reply