Gevulde paprika
Op zoek naar een koolhydraatarm en vegetarisch gerecht van gevulde paprika? Maak dan dit gerecht van gevulde paprika met champignons en geitenkaas. Het handigste is om er meteen een paar tegelijk te maken. Wat je overhoudt kun je ook als lunch meenemen naar je werk. Dit recept is ook heel eenvoudig om al vooraf te maken als je weinig tijd hebt. Je hoeft het daarna alleen nog maar in de oven te zetten om op te warmen. In dit gerecht eet je lekker veel groente. De groente en dit recept zijn van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Houd je niet van vegetarisch? Voeg dan bijvoorbeeld wat rundergehakt toe. Dit gerecht past binnen een, koolhydraatarm, energiebeperkt, vegetarisch en lactosevrij dieet.
Bereidingstijd 20 minuten, 25 minuten wachten
Ingrediënten:
- 4 paprika’s (kleur maakt niet uit)
- 1 bakje kastanjechampignons
- 3 lente-ui
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 100 g zachte geitenkaas (naturel)
- 4 zongedroogde tomaatjes in olie
- 2 tl oregano (gedroogd of vers)
- Peper en zout
- Geraspte 30+ kaas
Voor 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd een kapje van de paprika’s (aan de bovenkant) en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
- Snipper de knoflook en het sjalotje.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de lente-ui in reepjes
- Hak de zongedroogde tomaten fijn.
- Prak de geitenkaas met een vork fijn en zet apart.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
- Voeg de champignons en de lente-ui toe en bak deze voor circa 1 minuut mee.
- Roer de zongedroogde tomaat en de geitenkaas door de champignons.
- Maak op smaak met de oregano, peper en eventueel wat zout.
- Zet de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met het champignonmengsel.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de paprika’s voor circa 25 minuten in de oven met het dekseltje op de paprika.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply