Vegetarische couscous
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept? Dit recept voor vegetarische couscous is een vezelrijke maaltijd en staat in nog geen half uur op tafel. Dit gerecht past binnen een vegetarisch en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten:
- 200 g volkoren couscous
- 200 liter groentebouillon van 1 blokje
- 1 el olijfolie
- ½ pompoen, in stukjes
- 200 gram verse spinazie
- 200 gram champignons, in kwarten
- 100 gram taugé
- 1 tl samboel oelek
- 1 el Kikkoman sojasaus
- 100 g feta, verkruimeld
Voor 4 personen
- Doe de couscous in een kom en kook ondertussen 200 ml heet water met de waterkoker. Giet dit in een apart schaaltje bij het bouillonblokje en laat dit helemaal oplossen. Meng vervolgens de bouillon met de couscous en laat voor circa 5 minuten staan tot de couscous de bouillon volledig heeft opgenomen.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Voeg de pompoen toe en bak voor circa 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de spinazie handje voor handje toe tot deze helemaal geslonken is.
- Voeg vervolgens de champignons en de taugé toe en laat voor circa 2 minuten meebakken. Roer alles goed door elkaar
- Breng alles op smaak met de sambal en de Kikkoman sojasaus en meng alles nogmaals goed door elkaar.
- Voeg tot slot de verkruimelde feta toe en serveer een portie op een bord.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply