Maissoep
Op zoek naar een lekkere soep? Maak dan dit recept van maissoep met kokosmelk. Dit recept is een gemakkelijk en snel recept als voorgerecht of is ook erg lekker voor bij de lunch. Mais heeft van zichzelf een lichte zoete smaak. De chipotlepepersaus geeft een beetje pit aan de soep en de kokosmelk maakt het wat romiger. Dit recept past binnen een vegetarisch, lactosevrij en energiebeperkt dieet.
Bereidingstijd 45 minuten
Ingrediënten:
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 tl kurkuma
- 2 tl gemalen komijn
- 50 ml witte droge wijn
- 1 liter water
- 2 groentebouillon tabletten
- 600 g maiskorrels (uit blik)
- 1 pakje kokosmelk
- 2 el chipotlepeper in adobesaus in pot (te koop bij AH)
- 1 el citroensap
- ¼ bosje verse peterselie of koriander
Voor 4 personen
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit een pan met 1 el olijfolie en bak hierin de knoflook samen met de kurkuma, gemalen komijn voor circa 2 minuten.
- Blus af met de witte wijn en laat voor circa 2 minuten pruttelen zodat de alcohol goed kan verdampen.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
- Wanneer de bouillonblokjes helemaal opgelost zijn kun je de mais toevoegen. Let op! Laat de mais uit blik altijd even goed uitlekken in een vergiet.
- Laat de soep voor circa 20 minuten op een laag vuur koken.
- Mix met een staafmixer de soep glad. Voeg op het laatst de kokosolie toe en mix ook even kort mee.
- Snijd ondertussen de peterselie of de koriander fijn.
- Meng de chipotlepeper in adobesaus met 2 el olijfolie en een klein beetje citroensap.
- Serveer de soep in een soepkom en garneer met een beetje chipotlepeper saus en verse peterselie.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply