Preisoep met gerookte zalm
Op zoek naar een lekker recept voor preisoep? Maak dan dit gerecht van preisoep met gerookte zalm. De groente en het recept komen van de Boerderijwinkel Sint-Janshoeve. Deze soep is heerlijk als lunch met 1-2 sneeën koolhydraatarm- of volkorenbrood. Maar kan ook als lekker voorafje of volledige maaltijd gegeten worden. Maak een lekkere grote pan voor meer dagen. Wat niet op gaat kun je altijd invriezen. Dit gerecht past binnen een energiebeperkt -en lactosevrij dieet. Laat je de aardappel weg en bind je de soep met wat Philadelphia ligt of kookroom light dan past dit gerecht ook binnen een koolhydraatarm dieet. Indien je binnen een koolhydraatarm dieet de soep als maaltijd wilt eten zonder brood dan kun je het beste meer zalm toevoegen, namelijk 400 gram voor 4 personen. Laat je de gerookte zalm weg dan past dit binnen een vegetarisch dieet.
Bereidingstijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 800 gram prei
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 grote aardappelen
- 1 l groentebouillon
- 100 g gerookte zalm
- Verse basilicum
- olijfolie
- (versgemalen) peper
Voor 4 personen
- Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze goed fijn, verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hier de ui en knoflook in aan.
- Snijd de prei in ringetjes en was daarna goed, er kan namelijk zand achterblijven.
- Voeg de gesneden prei toe aan de knoflook en ui en bak mee voor circa 3 minuten. Kruid met flink wat peper. Roer alles tussendoor goed door elkaar.
- Schil intussen de aardappelen en snijd deze in kleine stukken.
- Giet de groentebouillon in de soeppan en voeg de gesneden aardappel toe. Laat alles op laag vuur zo’n 20 minuten pruttelen.
- Pureer daarna met de staafmixer de soep fijn/glad.
- Kruid de soep wat extra met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Hak wat verse basilicum fijn.
- Serveer de soep in kommen en strooi in iedere kom wat gerookte zalm en basilicum. Maak indien nodig de soep nog op smaak met wat versgemalen peper.
Smakelijk eten!
Leave a reply
Leave a reply