Torentje van avocado krab en mango

Op zoek naar een gemakkelijk en licht voorgerecht? Dit torentje van avocado, krab en mango is heel gemakkelijk en snel te voor te bereiden, en vergt dus niet veel werk. Het is een licht en fris voorgerecht om het diner mee te starten. Alle frisse smaken bij elkaar zorgen voor een feestelijk voorgerecht.

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bakje surimiflakes (125 g)
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 cm gember
  • 1 citroen, geperst
  • 1 bakje tuinkers
  • 1½ el mayonaise
  • ½ tl kerriepoeder
  • peper en zout

 Voor 4 personen

Bereiding:

  1. Snijd de surimiflakes in kleine blokjes (brunoise).
  2. Schil, halveer en ontpit de avocado en snijd in kleine blokjes.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes.
  4. Voeg de surimiflakes, avocado en mango samen in een grote kom.
  5. Schil de gember en rasp deze fijn. Meng de geraspte gember met de mayonaise en voeg de kerrie toe. Roer alles goed door elkaar.
  6. Meng 2/3 van de gembermayonaise met de surimiflakes, avocado en mango. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  7. Verdeel het mengsel in 4 porties en maak met een serveerring van 7 cm mooie torentjes. Druk goed aan voordat je de ring verwijderd.
  8. Garneer met een beetje tuinkers en de overgebleven gember-mayonaise. Strooi naar smaak nog wat grof gemalen peper over het torentje.

Smakelijk eten!

 

Leave a reply